Mit csinál egy esküvői Dj?

Szerző: | 2021 ápr 17.

Azok számára, akik nem ismerik a professzionális esküvői Dj-ket, úgy tűnhet, csupán annyit tesznek, hogy megnyomnak egy gombot és szól a zene. A zene megtervezése és lejátszása a Dj egyik alapvető funkciója és ezen kívül még sok minden mást is végez, hiszen az esküvői Dj a szórakozás koordinátora. Tehát mit csinál egy esküvőn? Néhány ember meglepetésére az esküvői Dj jóval a tényleges esküvő napja előtt elkezd felkészülni. Sőt, a felkészülés valójában a párral történő legelső érintkezéssel kezdődik. Most nem tudunk minden esküvői Dj nevében beszélni és igen, számos olyan Dj van, akik úgy tartanak esküvőket, hogy nem készülnek fel előre és kellőképpen sem. Sok ilyenről hallunk.

A párok visszajelzése alapján azonban mindenki találkozott már felkészületlen Dj-vel, amely sok pár számára meggyengítette az élményt. A KlubZene csapata most bepillantást enged abba, hogy mit csinál egy esküvői Dj. Jobban mondva, hogy általában mit csinálunk mi, az esküvői Dj szolgáltatásunk részeként.


Megismerni téged

Az egyik legelső dolog, amit egy új párral való találkozáskor teszünk, hogy átbeszéljük mit is szeretnétek pontosan. Milyen zenét szeretnek? Milyen világításra gondoltak? Mi legyen a nyitótánc? Milyen érdekes dolgokat tapasztalt más esküvőkön? Mi az amit biztosan nem szeretne? Mindezek az információk jelentik az alapját azoknak a dolgoknak a meghatározásához, amelyeket az esküvőn akar és nem akar. Ez a beszélgetés általában 1 óra időtartamot vesz igénybe, amelyet személyesen vagy akár videochat formájában is megejthetünk. Amikor elláttunk tanácsokkal és működik a kémia, akkor egy puszi és egy kézfogás után elszakadunk egymástól.

Ezután a megbeszélések alapján küldünk egy személyre szabott árajánlatot és türelmesen megvárjuk, amíg kiválasztod a Dj-t vagy bizalmat szavazol nekünk.

Előkészületek

A megbeszélések első fázisa általában ismerkedés a párnak és a Dj-nek is. Miután közelebb kerültünk az esküvő dátumához tovább pontosítjuk a részleteket. Fokozatosan eljutunk abba a fázisba, hogy elkészül egy menetrend, amelyekből majdnem véglegesen (igen, az utolsó pillanatig vannak változások) tudjuk az esküvő néhány fontos kulcselemét; az esküvői parti vendégeinek érkezésétől kezdve a tortavágásig. Körülbelül ekkor elkezdjük elérni a helyszínt is, hogy útmutatást kapjunk a hellyel kapcsolatban. Amennyiben a pár Ceremóniamester segítségét is igénybe veszi (és nem minket bíznak meg a feladattal), akkor vele is átbeszéljük a részleteket.

Ha nem ismerjük a helyet és van rá lehetőség, akkor általában meglátogatjuk a helyszínt, hogy meglegyen a kommunikációs vonal. A Dj pult elhelyezése ugyanis kritikus lehet egyes helyeken, ezért ezt is fontos egyeztetni. Amennyiben kapunk elérhetőséget a fotóshoz, videóshoz és ceremóniamesterhez velük is felvesszük a kapcsolatot, hogy megkezdjük együttműködésünket az esküvőre.

Átbeszéljük a kedvenc és a tiltólistás műfajokat és zeneszámokat

Előfordul, többszöri egyeztetés

Jó néhány párral általában „egyben elvégezhető” a megbeszélés, de az igazság az, hogy ahány pár annyi változatos esküvő. A létszámváltozások sokszor módosítják a dolgokat, de olyan is előfordul, hogy a zenei választékot változtatják meg. 30 nappal az esküvő előtt felkeressük a párokat, hogy lássuk mi változott és mi nem. Ilyenkor már véglegesítjük az esemény zeneszámait, hogy legyen idő a megfelelő felkészülésre. Jó, ha tudod, hogy minden esküvőn van pár olyan zeneszám, amely biztosan nincs meg a repertoárban.

Felkészülés a különleges napra

Általában a dátumot megelőző héten teljesen a helyére kerül minden vagy ha olyan részlettel kapcsolatos kérdés merül fel, amelyre nincs válasz, nem félünk feltenni. Minden különleges dalt beállítunk a Dj szoftverben, mentünk, másolunk, duplikálunk, hogy ne legyen hiba. Átnézzük az összes felszerelést és lelkiekben is rákészülünk az eseményre, hiszen nekünk az a fontos, hogy elsősorban a pár, de a násznép is jól érezze magát.

Elérkezik a Nap

Amikor eljön az esküvő napja, az sok munkával jár. Az összes felszerelést bepakoljuk az autóba és elmegyünk a helyszínre. Mi kötelezően 2-3 órával a vendégfogadás előtt elkezdjük az építést. Kipakolunk, helyrerakunk, összeállítunk, tesztelünk, beállítunk, tesztelünk és felkészülünk. A beállítás és minden tesztelése után megkezdődik az igazi szórakozás.

Mit csinál egy esküvői Dj
Egy esküvői Dj a zenéért és a hangulatért is felel

Jól együttműködni másokkal

Minőségi esküvői Dj-k között nincs helye konfliktusos személyiségeknek. Mindenkinek csapatként kell dolgoznia és támogatnia kell másokat, ahol szükséges. Ez azt jelenti, hogy együtt kell működni a helyszínnel a ceremóniát, a vendégfogadást, a vacsorát és a buli helyszínét illetően. Egyeztetni kell a fotóssal és a videóssal, hogy a legjobb képek elkészüléséhez milyen fényeket, színeket használjunk a hangulathoz. Amennyiben van ceremóniamester részletesen át kell beszélni a menetrendet. Mindennek arról kell szólnia, hogy a rendezvény a tervek szerint haladjon.

Nincs második esély

Azon, hogy semmi baj ne történhessen egy Dj mindig gondolkodik. Jó okkal. A fotósnak lehetnek rossz fényképei, de szó szerint több száz nagyszerű felvétel közül lehet választani, amelyek között biztosan lesz jópár, amely mégis használható marad.. A virágüzleteknek lehet egy-két fonnyadt virága, de ezt mindenki elnézi. A vendéglátóknak lehet rossz tányérjuk és evőeszközük, de a több száz tányér között ezt nem fogod észrevenni. De ha valami nem sikerül a Dj-nek, különösen a kritikus pillanatokban, akkor az óriási súllyal telepedik az esküvő hangulatára. Az esküvői Dj nem kap második esélyt, és egy pillanat alatt kell reagálnia. Ha egy mikrofon nem szólal meg, akkor készen kell állni egy másikkal. Ha egy számot nem lehet lejátszani, meg kell próbálni megoldani máshogyan. Rendkívül nagy gondot fordít az eseményedre a Dj, hiszen óriási a felelőssége, hogy a buli minél tökéletesebb legyen.

Az este irányítása

A vendégfogadás után elkezdődik a ceremónia, majd egy kis kötetlen beszélgetés után a vacsora, majd amikor az első koktélok elfogytak, a végső falatokat is elfogyasztották és az utolsó beszédek is elhangoztak eljön a Dj ideje. Remekül hangzik ugye? De mit csinál egy esküvői Dj ezalatt? A vendégfogadás alatt már hangulatos háttérzenét szolgáltat, a ceremónia hangosítást felépítette és lebontotta, a vacsora alatt szintén kellemes dallamokat szólaltat meg és a beszédekhez is működteti a mikrofont. Majd elérkezik a valódi munka; remek zenéket játszik az előzetesen megbeszéltek figyelembe vételével. Megpróbálja átlépni a különböző korcsoportokat és stílusokat, hogy mindenki jól érezze magát. Mi büszkék vagyunk arra, hogy széles látókörrel rendelkezünk zenei fronton és arra, hogy minden alkalommal zökkenőmentesen keverjük egymásra a számokat. A velünk szerződő párok elégedettek a munkáinkkal.

Esküvői Dj és Ceremóniamester 2022-06-24
Mit csinál egy esküvői Dj? Önfeledt szórakozást.

Mindig más a hangulat

Azok számára, akik járnak klubokba vagy egyéb zenei rendezvényekre és látták már, hogy egy Dj hogyan dolgozik talán tudják, hogy mi a különbség egy party Dj és egy esküvői Dj között. A többieknek elmondjuk, hogy az egész hangulat teljesen más. Sok esetben a klubban több Dj is játszik más-más stílusban. Éppen ezért más, mert két vagy három órán keresztül táncoltatni a célzott közönséget egészen más, mint különböző korosztályú, zenei stílust kedvelő embert táncolásra bírni. A tömeg olvasásának ismerete és az eklektikus zenei háttér egy esküvői Dj-nél elengedhetetlen.

Még mindig azt kérdezed, hogy mit csinál egy esküvői dj egész este? Az este folyamán elvisszük a násznépet a klubslágerektől az old school Hip-Hop-ig vagy a 80-as évek klasszikusaihoz és a 90-es évek fantasztikus kínálatába. Később a latin zenék forró hangulatát idézzük fel, majd váltunk az elmaradhatatlan magyar slágerek forgatagába. Mint látod, esküvői DJ-ként eléggé széles ismeretekkel kell rendelkezni, hogy ezt a sokszínűséget jó formában adjuk elő. A cél továbbra is ugyanaz, hogy az emberek önfeledten táncoljanak és olyan dalokat válasszunk, amelyek miatt a vendég csodálkozva és meghatódottan néz rád. Emlékeket idéztünk fel bennük és azok a pillantások, abban a pillanatban felbecsülhetetlenek.

Mielőtt észrevennéd, a hajnal közeledik. A hónapok, ha nem az évek óta tartó tervezés véget ér. A legutolsó dalokat játsszuk. Az esküvői Dj-nek ideje összepakolni és elindulni hazafelé. Hosszú volt a nap, de biztos, hogy mindenki nagyon jól érezte magát. Mi is.

Mit csinál egy esküvői Dj

Most már többet látsz a folyamatból. A fenti bekezdések egy kicsit elmagyarázzák hogyan történnek a dolgok és mit csinál egy esküvői Dj a találkozástól kezdődően az utolsó elköszönésig. A valódi lényeget azonban még nem foglaltuk össze. Gondolj bele; átlagosan körülbelül 15-30 órát töltünk el egy esküvővel a méretétől és az igényektől függően. Ebben benne van az utazás, pakolás, rendezvényen való professzionális munka. Ez is ahhoz az érveléshez vezet, hogy egy profi esküvői DJ miért kerül nagyjából negyedmillió forintba. Legyen a rendezvény Budapesten, Nyíregyházán, Szegeden, Nagykanizsán vagy Sopronban a minőség, a készség, a képesség; mind beleszámítanak ebbe az egész élménybe.

Remélem, ez az összefoglaló nagyobb szintű megbecsülés alá helyezi Számodra az esküvői Dj értékét és nem maradt kérdés a tekintetben, hogy mit csinál egy esküvői Dj majd a Te esküvődön is.

Ceremóniamester és Esküvői Dj szolgáltatás a KlubZene csapatától

A velünk szerződött párok visszajelzései alapján úgy gondoljuk, hogy képesek vagyunk a hangulatteremtésre és egy igazán emlékezetes, szórakoztató és izgalmas esküvőn vehettek majd részt. Igen, vehettek részt, mert mi azt valljuk, hogy akkor végezzük jól a munkánkat Dj és Ceremóniamester szolgáltatásunkkal, ha „észre sem veszitek”, hogy ott vagyunk. Keressétek bizalommal a KlubZene csapatát az esküvőtökkel kapcsolatban vagy kalkuláljátok ki előre a pénztárcátoknak megfelelően a szolgáltatásunkat és küldjétek el nekünk az elképzeléseiteket.

Várj még!

Biztosan van elképzelésed arról, hogy mekkora összeget szánsz DJ-re, fényekre hangosításra vagy egyéb kiegészítőkre. Éppen ezért készítettünk egy kalkulátort, amelyben a fő adatokat megadva pontos ajánlatot kapsz a szolgáltatásunkról. Válaszd ki magadnak a számodra fontos elemeket.