Tippek az esküvői dalok kiválasztásához

Szerző: | 2021 ápr 5.

Az esküvő előtt álló párok szenvedélyből választanak dalokat. Olyanokat, amelyek emlékeztetik őket valamire, ami egy emlékezetes időpontban történt, amihez valami köthető. Ettől lesznek számukra időtállóak ezek a dalok és ebből akár jónéhány is lehet. A dalok iránti szenvedély pedig segíthet megalapozni az esküvői dalok lejátszási listáját. Egyesek azonban túlzásba vihetik és akár több 100 dalt is felvesznek a kötelező lejátszási listájukra, és néha azonos mennyiségűt a tiltó listájukra is. Tapasztalatból mondjuk, hogy az esküvői dalok kiválasztása nagy kihívást jelenthet néhány párnak.


Az esküvői dalok listája

Arra biztatjuk a párokat, hogy adjanak hozzá szép számmal dalokat az esküvői lejátszási listájukhoz, de maradjanak meg egy kezelhető mértéknél, amely valahol 40-60 között ideális. Válogassanak a szertartáshoz, a vendégváráshoz, a vacsorához és a táncszakaszokhoz, hogy így meg tudják határozni az esemény általános irányát. Hangsúlyozzuk azonban azt is, hogy egy jó esküvői Dj-nek a rendezvény alatt tudnia kell olvasni a résztvevőket és képesnek kell lennie arra, hogy megváltoztassa az irányt, hogy mindenki jól érezze magát. Nincs rosszabb annál, mint egy merev lejátszási lista és egy tömeg, aki nem élvezi a bulit. De mi szerepeljen és mi ne szerepeljen az esküvői dalok listáján?

Tippek az esküvői dalok kiválasztásához
Az esküvői dalok válogatása kellemes időtöltése a pároknak

A „kötelező lista”

Vannak, akik megfelelően használják ezt a listát, mások harci fejszének tekintik. Fel kell sorolni a nagyon különleges dalokat (a Menyasszony és a Vőlegény nyitótánca, a bevonulás és a ceremónia zenéi), de nem kell minden dalt feltüntetni. Vannak jól bevált zenék, amelyhez mindenki tud kapcsolódni, de lehetnek különleges kívánságok is. Érdemes a Dj-vel jól átbeszélni a kritikus pillanatok zeneszámait és ezen kívül rendelkezésére bocsátani a kedvenc zenéket tartalmazó lejátszási listát. Ez jó alapot ad neki arra, hogy rugalmasan mozoghasson a különböző zenei stílusok között, az aktuális közönség igényeit figyelembe véve.

Mi az amit kedvelsz?

Amikor mi egyeztetünk a párral, részletesen átbeszéljük, hogy milyen műfajokat, előadóakt és dalokat lehet játszani az esküvő alatt. Ez segít beállítani a tempót egész éjszakára. Ilyenkor minden információ számít. Kedveled a 80-as évek popját vagy a 90-es évek R&B-jét? Nem szeretnél Jazz-t esetleg mulatóst hallani? Nem probléma csak mond el.

„Játszd le ha lehetséges” lista

Ez egy nagyszerű terület néhány olyan dal beillesztéséhez, amelyeket szívesen hallanál. Ezeket a dalokat beillesztjük az estébe, így valamikor biztosan felcsendül. A legfontosabb dolog ennél a listánál az, hogy olyan dalokat keress, amelyek valóban fokozzák a hangulatot vagy valami szokatlant adnak a zenei keverékbe. Az egyetlen dolog, amit ne tegyél; négy, öt vagy hat órányi dalt összeállítani.

Mindenki más esküvői dalokat szeret

A YouTube és a streaming szolgáltatások

A párok néha olyan dalokat illesztenek bele a zenei listába, amelyek különleges jelentéssel bírhatnak számukra, de csak bizonyos közösségi vagy streaming platformokon érhetőek el, mint például a YouTube, a Soundcloud vagy mások. Fontos azonban megjegyezni, hogy a szerzői jogvédelem ilyenkor is érvényesül, ezért mindenképpen figyelni kell arra, hogy a DJ -t ne hozd olyan kellemetlen helyzetbe, hogy ne tudja beszerezni a dal legális másolatát.

Bízz az esküvői Dj -ben

Amit nem szabad elfelejteni, az a bizalom. A DJ -vel való együttműködés segít az esküvői parti zökkenőmentes lebonyolításában. Több éves tapasztalattal rendelkezünk és sok emberrel találkoztunk már a rendezvények során. Figyelünk a vendégekre és teljesítjük a különleges kívánságokat, de az esküvői Dj nem egy YouTube lista. Bizalmat szavaztatok a Dj-nek akkor, amikor felkértétek, hogy egy fantasztikus és felejthetetlen szórakoztató éjszakát biztosítson számotokra. Sőt, erről érdemes tájékoztatni a násznépet is. Érdemes előre gondolkodni a zenei listákkal kapcsolatban, mert így nem kell folyamatosan odarohanni a Dj-hez a különböző zenei kérésekkel.

Ceremóniamester és Esküvői Dj szolgáltatás a KlubZene csapatától

A velünk szerződött párok visszajelzései alapján úgy gondoljuk, hogy képesek vagyunk a hangulatteremtésre és egy igazán emlékezetes, szórakoztató és izgalmas esküvőn vehettek majd részt. Igen, vehettek részt, mert mi azt valljuk, hogy akkor végezzük jól a munkánkat Dj és Ceremóniamester szolgáltatásunkkal, ha „észre sem veszitek”, hogy ott vagyunk. Keressétek bizalommal a KlubZene csapatát az esküvőtökkel kapcsolatban vagy kalkuláljátok ki előre a pénztárcátoknak megfelelően a szolgáltatásunkat és küldjétek el nekünk az elképzeléseiteket.

Várj még!

Biztosan van elképzelésed arról, hogy mekkora összeget szánsz DJ-re, fényekre hangosításra vagy egyéb kiegészítőkre. Éppen ezért készítettünk egy kalkulátort, amelyben a fő adatokat megadva pontos ajánlatot kapsz a szolgáltatásunkról. Válaszd ki magadnak a számodra fontos elemeket.