A legfontosabb kérdések, amelyeket fel kell tenned egy esküvői DJ-nek

Szerző: | 2021 júl 27.

Hivatalosan is összekötöd valakivel az életed. Ez egyszerre fantasztikus időszak az életedben, de egyúttal kissé lehengerlő is. Itt az ideje elkezdeni kutatni és szerződni a különféle esküvői szolgáltatókkal. De ne felejtsd el, hogy az esküvői Dj a nap egyik kritikus szereplője, hiszen Ő nemcsak azért van, hogy nagyszerű zenét játsszon hanem, hogy megadja az alaphangot az éjszaka minden részében, amiről többet is olvashatsz a Mit csinál egy esküvői Dj posztunkban. De mielőtt kiválasztanád a DJ-t, össze kell írnod néhány kérdést. Íme néhány a legfontosabb kérdések közül, amelyet egy esküvői DJ-nek tehetsz fel.


Elérhető az esküvőnk napján?

Ez elég nyilvánvaló. Ne feledd, hogy sok esküvői Dj-re 12-18 hónappal, sőt néha két évvel korábban szerződnek le. Tehát, ha egy adott Dj-ben gondolkozol, érdemes megkérdezni a rendelkezésre állását, mielőtt véglegesítenéd a dátumokat például a helyszínnel.

Mióta dolgozol esküvői Dj-ként?

Jó tudni, ha valaki új ebben a szolgáltatói életben, vagy egy ideje már foglalkozik vele. Attól, hogy valaki új, még mindig lehet nagyszerű esküvői Dj, de bölcs dolog egy kicsit jobban megvizsgálni a képességeit, hogy ne a bulin derüljenek ki a hiányosságok. Természetesen a sok éves tapasztalattal rendelkező Dj-k valószínűleg a legjobb eredményt fogják nyújtani Számodra, ezért ügyelj a döntéseidre.

A legfontosabb kérdések egy esküvői Dj-hez
Egy esküvői Dj-nek nincs második esélye

Naponta több rendezvényed is van?

Vannak olyan DJ-k, akik több eseményt foglalnak egy napra, mások legfeljebb egy rendezvényt vállalnak hetente. Azt javasoljuk, hogy olyan szolgáltatót válassz, aki csak a Te esküvőddel foglalkozik azon a napon.

Egyedül vagy többen dolgoztok?

Egyes vállalkozások dönthetnek úgy, hogy több Dj-vel közösen dolgoznak annak érdekében, hogy képesek legyenek elvállalni egyszerre több rendezvényt is. Vannak olyan esküvői dj-k, akik önállóan működnek és egyedül működtetnek mindent. Egyik sem rosszabb a másiknál, ugyanakkor ez egy fontos kérdés az esküvőd vagy rendezvényed szempontjából, hiszen bárkivel történhet bármi és olyankor jó, ha tudod, hogy számíthatsz a szolgáltatódra. Amennyiben sok fős Dj szolgáltatóval szerződsz le, mindenképpen beszélj azzal, aki ott lesz veletek a Nagy Napotokon.

Mi történik, ha valami közbejön?

A kérdésre az előző válaszban már utaltunk, de ez egyike azoknak a kritikus kérdéseknek, amelyeket egy esküvői DJ-nek kell feltenned, és erre valóban pontos választ kell kapnod. Nekünk mint KlubZene, sok minőségi Dj kapcsolatunk van tehát ha bármikor felmerülne az igény, lesz rá megoldás. Minket a párok az esetek nagy részében Dj & Ceremóniamester szolgáltatással rendelnek meg, amely azért előnyös, mert mindketten, mindkét feladatot el tudjuk látni. Ez egy plusz biztosíték a pároknak, hiszen a buli biztosan nem áll meg. Ezt már a szerződésbe is belefoglaljuk, de le kell kopognunk, hogy még soha nem volt erre példa.

Milyen referenciáid vannak?

Bármelyik DJ-nek képesnek kell lennie arra, hogy megmutathassa a múltbeli párokat és felsorolja egyéb rendezvényes tapasztalatait.

Mi a személyes zenei ízlésed?

Először feltétlenül írd le vagy idézd fel az előadókat, a műfajokat és a zenei korszakokat, amelyek tetszenek és kérdezd meg a Dj-t, hogy neki milyen zenei stílus „fekszik” a legjobban. Vannak olyan párok, akik nagyszerű zenére vágynak, de nem emlékeznek előadókra és számcímekre sem, ezért megfelelő tanácsadást kell nekik nyújtani. És bár a minőségi DJ-k az összes főbb műfajt lefedik, mégis jó tudni, hogy annak a DJ-nek ugyanolyan vonzódása van-e az általad kedvelt zenéhez.

Milyen a személyisége?

Ez valójában nem is kérdés, sokkal inkább megérzés és szimpátia kérdése, de fontos, hogy működjön közöttetek a kémia. Vannak párok, akik egy hype Dj-t akarnak, hogy mindenki elájuljon. Vannak akik sok interaktív elemet szeretnének, egyesek pedig a laza stílust kedvelik. Feltétlenül beszélj vele – akár személyesen, akár valamilyen online formában -, hogy szimpatikusnak tartod-e.

Milyen szolgáltatásokat nyújtasz a zenén kívül?

A zene nagyon fontos. Egyes Dj-k és szolgáltatók azonban a zenei szolgáltatás mellett a hangot és a fény- illetve látványtechnikát is nyújtják a rendezvényhez. Mint például mi is.

Kapok szerződést?

Ha nem, FUSS! Komolyan. Ez életed egyik legfontosabb napja. Nincs több esélyed és a szerződés nem csak téged, hanem az esküvői Dj-t is védi.

Mi történik, ha a berendezés meghibásodik?

A technológia ingatag barát. Hiába figyelsz oda rá, hiába vigyázol rá, a meghibásodás esélye mindig ott van a levegőben. Mi éppen ezért amiből csak lehetséges viszünk magunkkal kiegészítő technikát, hogy a váratlan helyzeteket is meg tudjuk oldani. Természetesen mindenre nem lehetünk felkészülve. Győződj meg arról, hogy akivel beszélgetsz rendelkezik-e biztonsági tartalék felszereléssel.

Lennél a Ceremóniamester is?

Ah, az egyik olyan kérdés, amelyet sokan feltesznek egy esküvői Dj-nek, azonban ceremóniamesternek lenni egy külön szakma. Ha több mint 70 ember a meghívott, ha a szabadban lesz az esküvő, ha lesz ceremónia, akkor a legjobb megoldás, ha hivatalos ceremóniamestert keresel. Ne feledd, hogy az esküvői Dj nem csupán a zenéért felelhet, hanem a technikáért is. Ha van fotósod, videósod és ceremóniamestered, akkor mindenképpen kösd össze őket, hogy szinkronban legyenek és kommunikálhassanak egymással. A szertartások meglehetősen bonyolulttá válhatnak, és a legjobb, ha valaki rendelkezik megfelelő tapasztalatokkal.

Tudsz segíteni az esküvő megszervezésében?

Egyes esküvői Dj-k – mint mi is -, elég sok kapcsolattal rendelkeznek, hogy lefedjék a különleges napod összes főbb szolgáltatását. Amennyiben szükséges, mi tudunk ebben segíteni, de nem minden esküvői Dj csinálja ezt. Fontos tudni, hogy a Dj nem esküvőszervező! Ez azonban egy jó kérdés arra vonatkozóan, hogy egy váratlan helyzetre hogyan reagál egy esküvői Dj.

Mi tesz egyedivé?

Ez is egy fontos kérdés, de néha érdemes ezt a beszélgetés végén feltenni. Nem könnyű kérdés, de ha valaki képes válaszolni, akkor biztosan jó helyen jársz.

Mibe kerül ez az egész?

Figyelem, az árakat direkt a kérdéssor végére tettük. Őszintén szólva, ha erről van szó, akkor az árnak szinte másodlagosnak kell lennie. Biztos, hogy mindenkinek van a költségvetése, de ha megtalálod a megfelelő Dj-t, akkor nem éri meg a nyugalmat, amit a különleges napodon nyújt majd Neked és a násznépnek? A valóság az, hogy ha a Dj jól bemutatta magát és elmondta az értékeket, amelyek hozzáadnak valamit a különleges naphoz, akkor nem az ár a legfontosabb. Szakmaiságuk, szakértelmük, képességük arra, hogy elnyerjék a bizalmat abban, hogy az esküvőd remek kezekben lesz. Ez a garancia a jó hangulatra. Természetesen kalkulálj előre valamekkora összeggel, de közben ne erre koncentrálj, hanem engedd át magad a Dj által felvázolt lehetőségeknek. Ha tetszik, amit látsz magad előtt, akkor ne habozz tovább.

Ceremóniamester és Esküvői Dj szolgáltatás a KlubZene csapatától

A velünk szerződött párok visszajelzései alapján úgy gondoljuk, hogy képesek vagyunk a hangulatteremtésre és egy igazán emlékezetes, szórakoztató és izgalmas esküvőn vehettek majd részt. Igen, vehettek részt, mert mi azt valljuk, hogy akkor végezzük jól a munkánkat Dj és Ceremóniamester szolgáltatásunkkal, ha „észre sem veszitek”, hogy ott vagyunk. Keressétek bizalommal a KlubZene csapatát az esküvőtökkel kapcsolatban vagy kalkuláljátok ki előre a pénztárcátoknak megfelelően a szolgáltatásunkat és küldjétek el nekünk az elképzeléseiteket.


Várj még!

Biztosan van elképzelésed arról, hogy mekkora összeget szánsz DJ-re, fényekre hangosításra vagy egyéb kiegészítőkre. Éppen ezért készítettünk egy kalkulátort, amelyben a fő adatokat megadva pontos ajánlatot kapsz a szolgáltatásunkról. Válaszd ki magadnak a számodra fontos elemeket.