Az esküvői Dj felszerelés fontossága

Szerző: | 2021 aug 17.

Egy sportfotósnak más eszközkészletre van szüksége, mint annak, aki például általános iskolai portrékat készít. Hasonlóképpen az esküvői Dj-k is gyakran más felszerelésekre támaszkodnak, mint például egy klub Dj. Mivel az esküvői Dj gyakran teljes hangrendszert biztosít a rendezvényhez, előnyös számukra, ha könnyen szállítható és gyorsan beállítható felszerelést választanak. Ugyanakkor szem előtt kell tartani a megbízhatóságot és a megfelelő hangzást. Az esküvői Dj-k előnye az is, hogy rendelkeznek olyan felszereléssel, amely rugalmasságot biztosít a szükséges hangrendszer méretében és felhasználásában is. Az esküvő előtt álló pár igényei és elvárásai megkövetelhetik a nagyobb vagy a lehető legkisebb hangtechnikai rendszer használatát.


Dj keverő és kontroller

Bármelyik Dj felszerelés központi rendszere a keverő. A digitális média mai világában a Dj-k gyakran keverő/vezérlő interfészeket, úgynevezett kontrollereket használnak. A Dj keverők és kontrollerek sokféle formában és méretben kaphatók, hogy megfeleljenek a különféle Dj stílusoknak. A lemezjátszót használó Dj-k gyakran más stílusú mixert részesítenek előnyben, mint aki például house zenét kever egy klubban. Egy ügyes esküvői Dj bármilyen keverőhöz vagy kontrollerhez alkalmazkodhat, de gyakrabban előnyben részesítik azokat a termékeket, amelyek könnyedén szállíthatóak. Mi, a KlubZene hangulatfelelősei például a piac egyik vezető gyártójának, a Pioneernak kontrollereit használjuk.

Az esküvői Dj felszerelés fontossága
Fontos a minőségi Dj felszerelés

Hangrendszer

A tehetséges esküvői Dj egyik fő tulajdonsága, hogy képes „olvasni” a közönség visszajelzéseiből és előre megfigyelni a zenei igényeit. Ez a tulajdonság elengedhetetlen és az este folyamán kulcsfontosságú. Sőt, ez a tulajdonság akkor is fontos, amikor először lépnek kapcsolatba a párokkal és megpróbálják meghatározni, hogy milyen legyen a nagy nap. Az egyik elem ugyanis, amelyet meg kell vitatni, maga a Dj felszerelés vizuális jelenléte. A párok rengeteg energiát, gondolatot időt és pénzt fektetnek az ünneplésükre. A színeket és az anyagokat is gondosan választják ki a dekorossal közreműködve. Ezért fontos, hogy a DJ közölje, hogyan fog kinézni a Dj berendezése. Egyes párokat nem zavar, ha látszik a technika, más párok azonban inkább a vizuálisan kevésbé észrevehető rendszereket kedvelik. A videó és képfelvételeken sokszor látni mindenféle kábeleket és technikai felszereléseket, amelyek valljuk be valóban nem szépek.

A hordozhatóság itt is a fő szempont ezért a legtöbb esküvői Dj, (Mi is) az aktív rendszereket részesíti előnyben, ugyanis a minőségi aktív hangsugárzókat nem minden esetben szükséges külön mélysugárzóval kiegészíteni. Fontos azonban, hogy ehhez valóban minőségi hangfalakra van szükség. Általában a helyszínek beépített hangrendszerei nem megfelelőek az esküvői buli lebonyolítására és egyik pár sem szeretné, hogy egy ilyen fontos napon egy hordozható hangszóró minőségének megfelelő hangtechnika szolgáltassa a bevonulást, a nyitótáncot és az éjszakai hangulatot. Az esetek túlnyomó részében a Turbosound különböző hangfalait és mélynyomóit használjuk, de kiegészítésként Bose-t vagy Pioneer-t alkalmazunk.

Keverő

Bár a legtöbb esetben az esküvői Dj kiváltja a zenekart, sokszor hívnak a párok meglepetésvendéget is, aki egy fél órás koncertet ad elő élőben. Ilyenkor az előadó általában valamily forrásról játssza a zenei alapot amelyre ráénekel. Ezt hívják egyébként félplayback-nek. De olyannal is találkozhatnak a párok, hogy az előadóművész kiegészítő zenésszel érkezik, például egy gitárossal vagy egy billentyűssel. Ilyenkor jó ha az esküvői Dj rendelkezik egy külön keverővel, amelyre gond nélkül csatlakoztatni tudja a vendégzenészek eszközeit, külön tudja a hangerőket szabályozni és így megszólaltatni a hangrendszeren.

Sokan mondják, hogy itt „kvázi” mindegy milyen keverőt használunk, ugyanakkor a hordozhatóság mellett itt is a biztonságot és a hosszú távú használatot érdemes szem előtt tartani. Éppen ezért kedveljük mi például az Allen & Heat keverőit.

Fénytechnika és egyéb látványelemek

A legtöbb alkalommal kiderül, hogy nem kell túlzásokba esni az esküvői fényeket és látványelemeket illetően. Előzetesen tájékozódunk a helyszínről és a menyasszony és a vőlegény elvárásairól, majd tőlük függetlenül döntjük el, hogy mennyi és milyen fénytechnikát alkalmazunk. Itt sokkal szélesebb körű a Dj-k fénytechnikai eszközeinek használata. Van aki szereti az egyszerű spotos megjelenítést, van aki imádja a lézereket (uhhh) és sokan használnak robotlámpát. Itt csak a képzelet és a pénztárca szab határt.

Érdemes még megemlíteni a füst-és ködgépek, hazer-ek és buborékfújó gépeket is. Sokan alkalmaznak füstgépeket a látvány fokozására, de ezt inkább kerüljük. Sokkal jobb megoldás a ködgép vagy hazer, amely vízből állítja elő a látványos effekteket. Ennek az az előnye, hogy tovább megmarad mint a füstgép által előállított, másrészt nem ragad oda a különböző felületekre. A legtöbb esetben ezeket külön rendelésre szokták igénybe venni a párok.

Mi szeretjük azokat a megoldásokat, amelyek első körben könnyen hordozhatóak, második körben pedig sokoldalúan használhatóak. Sokszor megtapasztaltuk már azt is, hogy a kevesebb néha több. A jól elhelyezett falsúrló fényekkel például nagyon szép hangulatot adhatunk a helyszínnek. Nekünk beváltak a nagy múlttal rendelkező Eurolite márka fényhídjai és kiegészítő fényei.

Súrlófény dekoráció az esküvőn
Az egyszerű dekorfény jól kiegészíthető falsúrlókkal

További kiegészítők

Rengeteg kiegészítő szükséges ahhoz, hogy a Dj felszerelés hang- és fénytechnikai rendszere megfelelően működjön a rendezvények alatt. Nem mehetünk el a jó minőségű hálózati hosszabbítók és elosztók, a kábelek, az állványok, a Dj pult és egyéb más kiegészítők mellett. Mindennek azt a célt kell szolgálnia, hogy biztosítsa a biztonságos működést és a lehető legkevesebb láthatóságot.

Sokan nem figyelnek oda alapvető dolgokra, például arra, hogy a használt eszközöknek milyen terhelése van az elektromos hálózatra. Hallottunk már olyan rendezvényről, amelyen egyetlen egy kismegszakítóra terhelték rá a teljes hang-és fénytechnikát, ráadásul egy nem túl izmos hosszabbítóval. Az eredmény ilyenkor garantált; előbb-utóbb a rendszer túlmelegszik és a megszakító leold. Ilyenkor a sötétben szabad a csók. 🙂

Jó tanács a pároknak

A megbeszélések alkalmával kérjétek be a Dj-től, hogy milyen felszerelésen játszik és szánjunk rá egy kis időt, hogy utánanézünk a márkának és a terméknek. Ne féljünk kérdezni az esküvői Dj-től. Kérdezzünk rá a technikára és ne féljünk megkérdezni, hogy az esküvői Dj felkészült-e a váratlan helyzetekre. Amennyiben úgy ítéljük meg az információk alapján, hogy „laikus” szemmel is minden rendben, akkor ezen a részen tovább is léphetünk.

Sokféle esküvői Dj felszereléssel találkoztunk már, akár úgy is, hogy vendégként vettünk részt a rendezvényen és láttunk már csodákat. Mi, a KlubZene, hosszú távon gondolkozunk ezért valóban minőségi DJ -felszerelésekkel dolgozunk, amelyek akár évekig segítik a munkánkat. És felkészültek vagyunk minden olyan esetre, ami megtörténhet, például egy keverőpult meghibásodása vagy a helyiség -elrendezésből fakadó hosszabb vezetékezés.

Ceremóniamester és Esküvői Dj szolgáltatás a KlubZene csapatától

A velünk szerződött párok visszajelzései alapján úgy gondoljuk, hogy képesek vagyunk a hangulatteremtésre és egy igazán emlékezetes, szórakoztató és izgalmas esküvőn vehettek majd részt. Igen, vehettek részt, mert mi azt valljuk, hogy akkor végezzük jól a munkánkat Dj és Ceremóniamester szolgáltatásunkkal, ha „észre sem veszitek”, hogy ott vagyunk. Keressétek bizalommal a KlubZene csapatát az esküvőtökkel kapcsolatban vagy kalkuláljátok ki előre a pénztárcátoknak megfelelően a szolgáltatásunkat és küldjétek el nekünk az elképzeléseiteket.


Várj még!

Biztosan van elképzelésed arról, hogy mekkora összeget szánsz DJ-re, fényekre hangosításra vagy egyéb kiegészítőkre. Éppen ezért készítettünk egy kalkulátort, amelyben a fő adatokat megadva pontos ajánlatot kapsz a szolgáltatásunkról. Válaszd ki magadnak a számodra fontos elemeket.